Pateu de ficat Gabriella

Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata. Amestecam bine si punem din n

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pateu de ficat Gabriella

Ingrediente

  • 1 kg ficat de porc (eu am pus de vitel)
  • 250 g sunca afumata (din neatentie am cumparat neafumata
  • a fost bun si asa)
  • 120 g unt
  • 90 g faina
  • ½ l supa
  • 1 ceapa
  • 2 oua (am pus 3
  • medii)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata. Amestecam bine si punem din nou pe foc, amestecand sa nu se prinda. Lasam 5-6 minute.

Tocam ficatul, pancetta si ceapa si adaugam in sos, apoi pasam la blender- merge si cel 'bat'.

Adaugam ouale, sare si piper.

Turnam in tava de 28X8cm (a mea a fost mai mica si am mai pus intr-un alt vas), unsa cu unt.

Acoperim cu folie de Al, sigilam si lasam 1 ora la cuptor, la 180 grade C. Indepartam folia si lasam alte 30 minute.

Racim si lasam la frigider.


Servim felii nu prea groase, cu paine prajita, intins pe paine sau ….cum ne place.

Pofta buna!

Reteta Pateu de ficat Gabriella a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete cu pateu de ficat: Oua umplute cu pateu de ficat si cu sos de sunca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Pizza Margherita cu blat de conopida
Bucataras.RO

Pizza Margherita cu blat de conopida

Ziua buna,dragi bucatarasi! Da,stiu,am aproape un an de lipsa de aici,dar o problema serioasa de sanatate,m-a tinut departe...

Pizza Margherita cu blat de conopida
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!