Aperitive cu carne

Pateuri cu carne

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua astfel: primul se unge pe mar

ingrediente

   ¼ kg carne de vitel
   2 cepe
   sare
   piper
   ou Aluat frantuzesc: 300 g faina
   200 g unt
   3 galbenusuri
   3 linguri vin alb
   1 1/2 lingura otet sau zeama de lamiie
   3 linguri smintina

mod de preparare

Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua astfel: primul se unge pe margine cu albus sau apa, la mijloc se asaza cite o nuca din carne preparata. Deasupra se asaza al doilea rotund, apasindu-se putin pe margine ca sa lipeasca intre ele. Se ung cu ou si se dau la foc iute. Se servesc fierbinti.
Umplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata felii odata cu carnea de vitel taiata bucati. Se adauga cite putina apa, pe masura ce scade. Se trece prin masina, dupa ce a fost foarte bine patrunsa carnea, se amesteca apoi cu ou sare si piper.

Incearca si Patè din ficat de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite