Aceasta placinta umpluta este atat de delicioasa, incat cei care vor gusta din ea vor crede ca ai facut-o la patiserie. Se prepara incredibil de usor, iar rezultatul pot sa il laud la nesfarsit, trebuie sa o incercati!
In primul rand scoateti foile de placinta la dezghetat. Tapetati o oala potrivita pentru cuptor cu hartie pentru copt.
Caliti ceapa in putin unt, adaugati creierul taiat marunt si caliti-l putin, maxim 10 minute. Adaugati cimbrul si sare si piper dupa gust. Atat! Simplu e mereu bun, in plus va scoate in evidenta gustul creierului.
Ia cate o foaie de placinta si aseaz-o in oala pregatita astfel incat marginile sa ii ramana afara. Manevreaza cu grija foaia de placinta ca sa nu se rupa. Unge-o cu unt topit, apoi adauga pe rand inca 3 foi, unse cu unt bineinteles.
Aseaza jumatate din umplutura de creier, apoi repeta operatiunea cu inca 4 foi pe care le asezi deasupra. La final impacheteaza placinta cu marginile foilor care au ramas pe afara. Unge cu ou si da-o la cuptor pana cand e rumena si frumoasa, asa ca in poza.
Puteti face placinta asta cu orice umplutura doriti. Eu am mai facut cu carne tocata si ciuperci.
Placinta umpluta cu creier se lasa sa se odihneasca in cuptor dupa care se serveste felii cu un sos usor de iaurt cu lamaie, sare si piper.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe