Aperitive cu carne

Reteta Placinta taraneasca cu carne de porc

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
gatire reteta 50m 
MEDIOTO59 postat de
Postat pe: 17-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta cu Dovleac (Reteta Video)"
 
La placinte inainte!.... Poftiti,va rog!..... Va astept cu drag la o portie!

ingrediente

12 portii

   2 linguri ketcup (eu am avut facut de mine)
   Pentru aluat
   100 ml lapte
   150 ml apa minerala
   100 ml ulei
   600 g faina
   1 lingurita zahar
   1 lingurita sare
   3,5 g drojdie uscata
   Pentru umplutura
   600 g carne de porc tocata
   2 cepe
   2 linguri ulei
   1 lingurita boia de ardei dulce
   3 oua
   1 lingurita Cimbru
   sare dupa gust
   piper macinat dupa gust
   faina pentru tapetat forma
   ulei pentru uns forma
   1 galbenus pentru uns placinta
   1 lingura de lapte

mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.

Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 min, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.

In acest timp ne ocupam de umplutura... Dam carnea prin masina de tocat.

Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.

Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare si piper.

Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.

Adaugam cimbrul,boiaua si ketcup-ul. Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min. Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit. Separat spargem ouale, le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit. Amestecam. Punem aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa.

Ungem o tava (eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22) cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii. Turnam umplutura in vas si nivelam.

Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii. Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta. Preincalzim cuptorul. Dam la cuptor, la 180 grade ,pentru circa 40-45 min, pana cand placinta este frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca circa 15 min dupa care putem servi. Va doresc pofta buna!

Incearca si Boccelute cu carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu carne de porc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.