Sunt perfecte pentru pachet sau la mic dejun.
Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat. Cand lichidul a scazut, condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam, dam deoparte si preparam aluatul.
Aluat: Punem drojdia intr-un castron, adaugam zaharul, 4-5 linguri de apa calduta, o lingura de faina, amestecam bine si lasam 10-15 minute la crescut. Punem faina cernuta intr-un castron, facem o gaura in mijloc unde turnam apa calduta, oul, praful de sare ,drojdia si uleiul. Framantam, pana obtinem un aluat elastic. Aluatul il impartim in 10 bile pe care le intindem in forma rotunda de cca 18 cm diametru, le ungem cu cate o jumate de lingurita de untura si le suprapunem. Le lasam 10 minute la frigider apoi le intindem cu sucitorul intr-o singura foaie. Cu ajutorul unui pahar decupam discuri din foaia de aluat.
Asezam umplutura (cam o lingura) pe centrul discului astfel incat marginea sa ramana libera si acoperim cu alt disc.
Sigilam marginea cu ajutorul unei furculite,asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute, pana se rumenesc usor. Se pot servi calde sau reci.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii