Placintele cu ficatei

Sunt perfecte pentru pachet sau la mic dejun.

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placintele cu ficatei

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 800 g ficatei
  • o ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar
  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 500 g faina (aproximativ)
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 ou
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 linguri untura solida
  • un varf de lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • un ou

Mod de preparare

Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat. Cand lichidul a scazut, condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam, dam deoparte si preparam aluatul.

Aluat: Punem drojdia intr-un castron, adaugam zaharul, 4-5 linguri de apa calduta, o lingura de faina, amestecam bine si lasam 10-15 minute la crescut. Punem faina cernuta intr-un castron, facem o gaura in mijloc unde turnam apa calduta, oul, praful de sare ,drojdia si uleiul. Framantam, pana obtinem un aluat elastic. Aluatul il impartim in 10 bile pe care le intindem in forma rotunda de cca 18 cm diametru, le ungem cu cate o jumate de lingurita de untura si le suprapunem. Le lasam 10 minute la frigider apoi le intindem cu sucitorul intr-o singura foaie. Cu ajutorul unui pahar decupam discuri din foaia de aluat.

Asezam umplutura (cam o lingura) pe centrul discului astfel incat marginea sa ramana libera si acoperim cu alt disc.

Sigilam marginea cu ajutorul unei furculite,asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute, pana se rumenesc usor. Se pot servi calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde
Bucataras.RO

Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde

Am fost la pescuit in Hale la Ploiesti si am agat un crap.......

Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!