Pufosele cu carne si cascaval

Nu stiu daca am inventat sau nu apa rece, stiu, insa, ca rezultatul este delicios si-ar multumi si un resto de 5 *****. S-aveti pofta!

Portii
5
Timp pregatire
55 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Pufosele cu carne si cascaval

Ingrediente

  • 500 g Faina
  • 20 g Drojdie proaspata
  • 100 ml apa
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura Ulei de masline
  • 1 lingurita Sare
  • 2 ingurite Seminte de chimen
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri lapte
  • 300 g carne Carne amestec tocata
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura Smantana grasa
  • 1 lingurita Piper negru macinat
  • condimente pentru carne
  • 1 legatura Patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 telina mica
  • 1 legatura marar
  • 200 ml vin alb aromat
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura Iaurt
  • 1 ceapa mare

Mod de preparare

1. pune intr-un castronel drojdia impreuna cu 50 ml amestec apa, lapte cald si cu zaharul si amesteca bine, apoi adauga 50 g faina si lasa maiaua la dospit la cald, vreme de 15 min


2. cerne intr-un lighenas faina, adauga untura sau uleiul de masline, iaurtul, semintele de chimen si amesteca bine


3. pune maiaua in lighenas, adauga restul de apa cu lapte incalzit, in care ai dizolvat si sarea si framanta bine 2 minute. Muta aluatul pe blatul de lucru infainat si framanta 10 minute. Lasa aluatul la dospit 30 min, la cald, acoperit cu un servet d) taie aluatul in doua si, din una din bucati, intinde o foaie subtire, apoi taie-o cu forma de taiat. Resturile care raman aduna-le intr-o bila de aluat pe care o framanti bine si o lasi la dospit in continuare


4. caleste ceapa bine-bine, adauga morcovul si telina rase impreuna cu condimentele, caleste-le inca 5 minute, adauga carnea tocata si caleste-o, apoi adauga vinul si usturoiul pisat si lasa sa fiarba pana se evapora tot


5. stinge focul si, cand amestecul s-a racit, adauga smantana, cascavalul ras, piperul, patrunjelul si mararul tocate fin si omogenizeaza


6. umple fiecarea rondea de aluat cu o lingurita cu varf de compozitie si preseaza bine marginile ca sa se lipeasca. Aseaza-le pe foaia de copt, unge-le cu un galbenus amestecat cu o lingura-doua cu lapte si da-le la cuptor la 200 grade C vreme de 15 min. Asaza tava la jumatatea cuptorului.


Repeta operatia cu cealalta jumatate de aluat si, din cele doua bile ramase, fa doua calzone.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Bucataras.RO

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Aș spune că e una din rețetele mele preferate. Aș pregăti-o mult mai des dacă aș găsi mai ușor carne de miel...

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola