Cu Rulada de porc umpluta iti poti convinge chiar si cei mai suspiciosi prieteni ca ai depus extrem de mult efort sa realizezi acest preparat – dar cu totii stim ca gradul de dificultate este unul redus, chiar si pentru cei la inceput de drum.
Bate cele 3 oua cu ajutorul unui tel. Taie ceapa si ardeiul gras cuburi. Incinge o tigaie si pune o lingura de ulei inauntru. Adauga ardeiul, caleste-l putin si la scurt timp adauga si ceapa. Cand acestea s-au calit, adauga spanacul. Caleste-l si pe-acesta cateva minute si intinde totul uniform in tigaie. Pune deasupra ouale batute. Lasa-le cateva minute la gatit si pune o farfurie deasupra. Rastoarna aceasta omleta pe farfurie, si-apoi pune-o inapoi in tigaie pentru a se gati si pe partea cealalta. Dupa inca 1 minut, scoate-o si las-o la racit.
Desfa muschiuletul de porc pe jumatate, pe lungime. Fa niste mici crestaturi pe alocuri dar fara sa tai carnea de tot. Pune folie de plastic deasupra si bate usor c-un ciocan de batut carne. Asezoneaza la interior cu boia dulce, sare si piper. Pune 2 felii de bacon deasupra, intercalate. Ruleaza omleta si adaug-o si pe-aceasta deasupra. Pune alte doua felii de bacon deasupra. Ruleaza strans muschiuletul de porc. Stropeste-l cu putin ulei de masline si asezoneaza-l si la exterior cu sare si piper.
Foloseste o sfoara speciala pentru gatit ca sa legi muschiul. Ai nevoie de cca 1.5 m de sfoara. Voi incepe prin a face un nod la un capat, si de-aici priveste atent cum trebuie sa continui. upa ce-ai terminat, fa-i un nod si la celalalt capat si taie excesul de sfoara. Ruleaza muschiuletul in hartie de copt, apoi in folie de aluminiu. Pune-l intr-o tava cu hartie de copt si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade. Lasa-l acolo cam o ora si un sfert, o ora si 20 de minute.
Scoate-l pe-un tocator si lasa-l putin sa se odihneasca. Cu varful unui cutit ascutit, desfa usor sfoara. Zdrobeste cateii de usturoi. Incinge o tigaie in care ai pus untul si putin ulei pentru a evita arderea untului. Pune usturoiul si rozmarinul sau cimbrul in tigaie pentru a aromatiza uleiul. Adauga muschiuletul de porc si da-i culoare pe fiecare parte. Scoate usturoiul in momentul in care a devenit maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca putin.
Scoate muschiuletul, lasa-l cateva minute pe tocator si apoi taie felii groase de 1.5 cm si serveste-l cu placere.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castanePrajitura Rudi cu afine este usor de facut si foarte gustoasa!
Desert prajitura Rudi cu afineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii