Rulada din carne de vita cu ou

Rulada din carne de vita cu ou este un aperitiv delicios. Carnea se spala, se curata de pielite, se taie in cuburi mici si se da prin masina de tocat cu sita deasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 150 g
  • lapte - 150 g
  • oua - 6 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ceapa - 100 g
  • paine alba - 300 g
  • iaurt - 350 g
  • sare si piper

Mod de preparare

Rulada din carne de vita cu ou este un aperitiv delicios. Carnea se spala, se curata de pielite, se taie in cuburi mici si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Ouale se spala; patru bucati se fierb pana ajung la consistenta tare, se curata de coaja si, separat, se scoate galbenusul. Painea se inmoaie in lapte si se strecoara bine. In ulei si 50 ml apa se inabusa 200 g carne tocata impreuna cu 50 g ceapa. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ou, patrunjel verde, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile de ou, iar restul de 400 g carne tocata se amesteca cu galbenusurile fierte, un ou batut, paine, piper, faina, sare si se framanta bine. Compozitia obtinuta se intinde in strat de 2 cm grosime, pe masa unsa cu ulei. Ouale umplute se aseaza pe compozitia de carne (pe lungimea stratului) si se ruleaza. Rulada obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Suprafata ruladei se unge deasemenea cu ulei. Tava se introduce la cuptor, la temperatura moderata. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

Rulada din carne de vita cu ou se serveste cald, cu diferite garnituri (cartofi natur, piure de cartofi, pilaf, etc).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert cozonac Babka
Bucataras.RO

Desert cozonac Babka

"Bunatati pentru Craciun" M-am inspirat de la Mitnita

Desert cozonac Babka
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!