Aperitive cu carne

Reteta Salata calda din piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Salata de soia noodles Inedit"
 
>
• faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa)
• asezonati-o

ingrediente

1 portii

   piept de rata - 1 buc
   kumquat - 3 buc
   coacaze rosii - 1 ciorchine mic
   vin roze calitativ - 30 ml
   vin alb dulce - 1 litru
   zahar brun - 1 lingura
   ienibahar boabe - 1 lingurita
   cuisoare - 67 buc
   pere Williams - 2 buc
   mango copt - 1 buc
   otet cu miere si ghimbir - 2 linguri
   crema de otet balsamic - 1 lingura
   mustar Dijon - 1 lingurita
   stafide - 30 g
   prosecco - 30 ml
   miere - 1½lingurita
   ulei de masline - 2 linguri
   ulei de samburi de struguri - dupa gust
   zeama de lime - dupa gust
   salata Baby Batavia - dupa gust
   andiva - 1/2 buc
   seminte de dovleac - 1 lingura
   piper alb cu lamaie - dupa gust
   sare - dupa gust
   cimbru uscat - dupa gust

mod de preparare

• faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa)
• asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare si cimbru uscat
• puneti pieptul de rata pe partea cu grasime intr-o tigaie neincinsa, la foc potrivit - lasati grasimea sa se topeasca usor - rata se va praji in propria-i grasime
• in momentul in care grasimea a devenit aurie, intoarceti pieptul de rata si dati-i o culoare si pe partea cealalta
• stingeti cu vin roze si introduceti in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maximum 10 min
• scoateti-o si lasati-o la odihnit cca 10-15 min
• decojiti perele, scobiti-le semintele si fierbeti-le in vinul alb dulce, cu zahar brun, boabe de ienibahar si cuisoare
• odata ce s-au inmuiat perele, iar vinul s-a redus, scoateti-le si lasati-le la racit
• odata reci, mixati-le cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand blender, adaugand treptat uleiul de masline, Prosecco, miere, otet cu miere si ghimbir, mustar dijon si crema de otet balsamic – blendati pana obtineti o compozitie omogena – de indata ce ati realizat acest lucru, adaugati si stafidele si amestecati cu o lingura
• taiati andiva rondele
• taiati mango cuburi mici (Brunoise)
• taiati kumquat-ul carpaccio (felii foarte subtiri, transparente, eliminand si samburii totodata)
• amestecati rondelele de andiva cu salata Baby Batavia si cuburile de mango, adaugand ulei de samburi de struguri si lime dupa gust 
• adaugati si semintele de dovleac si amestecati bine
• taiati pieptul de rata felii si serviti-l langa salata
• adaugati vinaigrette de para atat pe rata cat si pe salata.
Pofta buna!
Incearca si Terina de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda din piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.