Snitel umplut (reteta sarbeasca)

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Snitel umplut (reteta sarbeasca)

Ingrediente

  • 4 snitele mari din cotlet de porc
  • de cate 150 - 200 de grame fiecare
  • 200 de grame de caimac (sau smantana consistenta de foarte buna calitate)
  • 4 ardei copti
  • de preferinta rosii (eu am avut doar doi rosii si ceilalti albi
  • dintre cei copti in toamna si pastrati la congelator)
  • sare si piper
  • pentru vinegreta ardeilor:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet alb
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita buna de miere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • pentru asamblat si prajit:
  • 2 oua
  • faina (eu am folosit faina integrala)
  • pesmet
  • ulei din abundenta pentru prajit
  • 1 lamaie - pentru servit

Mod de preparare

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si otetul. Se adauga uleiul si se toarna deasupra ardeilor, intorcandu-i pe toate partile.

Feliile de cotlet se degreseaza de eventuale urme de grasime de pe margine, se indeparteaza pielitele, se bat bine cu ciocanul pentru carne, pana ce se obtin snitele in grosime de 1-2 mm, care se sareaza si se pipereaza.

Pe fiecare din cele 4 felii de carne se pune cate un sfert din cantitatea de caimac care se aplatizeaza. Deasupra caimacului se aseaza cate un ardei copt, bine scurs de zeama in care s-a marinat. Se indoaie una dintre margini spre interior, apoi se ruleaza snitelul cu umplutura in interior.

Capetele feliilor de carne, ramase libere, se introduc in interiorul rulourilor, ca la sarmale. Se mai fixeaza si cu cateva scobitori, pentru a evita sa se scurga umplutura in timp ce se gatesc.

Se bat ouale cu furculita, impreuna cu 1 praf de sare. Fiecare snitel umplut se da prin faina, se scutura de faina in exces, apoi se plonjeaza in ou, tavalindu-l pe toate partile; se scurge de ou si se tavaleste din nou in faina, in fine, se mai scufunda inca o data in ouale batute (de cate doua ori atat in faina cat si in ou) si se tavalesc prin pesmet; se preseaza bine cu palmele ca sa adere pesmetul de carne.

Se prajesc in ulei din abundenta, la foc potrivit, doar atat cat sa primeasca o culoare frumoasa. Cand au atins gradul de rumenire dorit, se scot pe hartie absorbanta. Snitelele umplute, pe cat posibil drenate de uleiul in exces, se transfera pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute

Dupa trecerea acestui timp sunt gata, se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie, restul de lamaie se taie felii si se garnisesc snitelele, care se vor servi cu o garnitura si o salata la alegere.
Am servit cu cartofi la cuptor si salata de varza rosie.

Pofta buna!

Reteta Snitel umplut - reteta sarbeasca a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de snitel gasiti aici:

Snitel milanez,

Snitel de porc umplut,

Snitel umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Desert paleuri cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Paleurile cu ciocolata sunt cea mai simpla metoda prin care unesti bunatatea fursecurilor fragede cu o crema delicioasa de...

Desert paleuri cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!