Aperitive cu carne

Reteta Tarta cu carne, branza si cartofi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu capsuni (reteta video)"
 
Tarta cu carne, branza si cartofi este un aperitiv deosebit de gustos, ce poate fi servit si ca si gustare sau poate fi cu succes pusa la pachet.

ingrediente

pentru o tava de 22 cm diametru: Aluat:
   300 gr faina
   100 gr lapte
   1 lingura ulei
   1 lingurita sare
   1 ou
   7 gr drojdie liofilizata sau 20 proaspata
   1 cartof fiert si zdrobit(cartoful sa aiba 100 gr decojit si zdrobit)
Umplutura:
   350 carne macinata(am folosit carnea din 3 carnati maricei care deja e condimentata)
   100 gr brie/cascaval/emmental
   200 gr mozzarella
   2 cartofi micuti fierti ierburi diverse umplutura o puteti varia in functie de preferinta

mod de preparare

Aluatul l-am facut ca de obicei la masina de paine. Am zdrobit cartoful rece, am adaugat laptele la temperatura camerei, oul, uleiul si la urma faina si drojdia. Sarea o adaug intotdeauna cand piuie masina. Daca il faceti la mana amestecati faina cu drojdia dizolvata in putin lapte si apoi adaugati treptat restul ingredientelor. Lasati cam 2 ore sau mai putin(in functie de temperatura bucatariei voastre)la crescut. Cat timp creste aluatul ne ocupam de umplutura.




Eu am dezpielitat 3 carnati babani: carnea obtinuta am pus-o la calit intr-o lingura de ulei, nu mai mult, impreuna cu 2 cartofei fierti taiati cubulete si boia iutedupa ce dispare tot lichidul dati la o parte si lasati sa se raceasca puteti foarte bine folosi carne tocata de orice fel pe care o condimentati dupa preferinta si o caliti.




Aluatul il rasturnam pe masa infarinata si il impartim in doua bile(una mai mare si una mai mica). Bila mai mare o intindem(eu personal cu mana)pe fundul formei si pe peretii formei pana la jumatate. Punem carnea macinata care trebuie sa fie rece rece, mozzarella si branza brie sau cascavalul.




Biluta mai mica o intindem intr-o foaie subtire si o taiem fasii cu care vom acoperi tarta, punem fasiile peste umpluturadupa care punem in spatiile facute de fasii rosii mici intregi si masline. Lasam maxim 30 minute la crescut si inainte de a o baga la cuptor o ungem cu ulei si presaram niste salvie:la cuptor sta 30 minute la 180 grade.


Pofta buna! Reteta Tarta cu carne, branza si cartofi a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Incearca si Chec excelent
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne, branza si cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.