Tarta cu carne, branza si cartofi

Tarta cu carne, branza si cartofi este un aperitiv deosebit de gustos, ce poate fi servit si ca si gustare sau poate fi cu succes pusa la pachet.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tarta cu carne, branza si cartofi

Ingrediente

  • pentru o tava de 22 cm diametru:
  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 100 gr lapte
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 7 gr drojdie liofilizata sau 20 proaspata
  • 1 cartof fiert si zdrobit(cartoful sa aiba 100 gr decojit si zdrobit)
  • Umplutura:
  • 350 carne macinata(am folosit carnea din 3 carnati maricei care deja e condimentata)
  • 100 gr brie/cascaval/emmental
  • 200 gr mozzarella
  • 2 cartofi micuti fierti ierburi diverse umplutura o puteti varia in functie de preferinta

Mod de preparare

Aluatul l-am facut ca de obicei la masina de paine. Am zdrobit cartoful rece, am adaugat laptele la temperatura camerei, oul, uleiul si la urma faina si drojdia. Sarea o adaug intotdeauna cand piuie masina. Daca il faceti la mana amestecati faina cu drojdia dizolvata in putin lapte si apoi adaugati treptat restul ingredientelor. Lasati cam 2 ore sau mai putin(in functie de temperatura bucatariei voastre)la crescut. Cat timp creste aluatul ne ocupam de umplutura.

Eu am dezpielitat 3 carnati babani: carnea obtinuta am pus-o la calit intr-o lingura de ulei, nu mai mult, impreuna cu 2 cartofei fierti taiati cubulete si boia iutedupa ce dispare tot lichidul dati la o parte si lasati sa se raceasca puteti foarte bine folosi carne tocata de orice fel pe care o condimentati dupa preferinta si o caliti.

Aluatul il rasturnam pe masa infarinata si il impartim in doua bile(una mai mare si una mai mica). Bila mai mare o intindem(eu personal cu mana)pe fundul formei si pe peretii formei pana la jumatate. Punem carnea macinata care trebuie sa fie rece rece, mozzarella si branza brie sau cascavalul.

Biluta mai mica o intindem intr-o foaie subtire si o taiem fasii cu care vom acoperi tarta, punem fasiile peste umpluturadupa care punem in spatiile facute de fasii rosii mici intregi si masline. Lasam maxim 30 minute la crescut si inainte de a o baga la cuptor o ungem cu ulei si presaram niste salvie:la cuptor sta 30 minute la 180 grade.


Pofta buna! Reteta Tarta cu carne, branza si cartofi a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...

Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!