Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potriv
Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potrivit de tare pe care il lasam la rece 30 minute. Intre timp se caleste ceapa tocata marunt si bucatile de piept de piept de pui, taiate in cubulete mici de1 cm. Se adauga morcovul taiat in cubulete si fiert in prealabil, fasolea si mazarea. Apoi se potriveste de condimente si sare. Se opreste focul si se amesteca si verdeata tocata fin. Se da amestecul sa se raceasca bine. Aluatul se imparte in doua parti: una se intinde in foaie de 1,5 cm grosime care se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, iar cealalta se intinde si ea la fel si apoi se taie fasii late de 3-4 cm.
Se umple tarta cu amestecul de carne si legume apoi se acopera cu fasiile de aluat, impletindu-le intre ele. Se opresc cateva fasii care se framanta din nou cu putina boia dulce (pentru a se colora aluatul), apoi se imparte in doua parti care se intind in fasii subtiri si lungi, ce se rasucesc usor si cu acest snurulet se orneaza tarta pe margine. Se unge deasupra cu galbenus, se presara semintele de in si susan, apoi se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la foc potrivit.
Se serveste taiata in bucati potrivite, dupa ce s-a racit putin.
Pofta buna!
Reteta Tarta impletita a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete de tarta gasiti aici:
Tarta cu carne tocata si ciuperci,
Tarte cu rosii si mozzarella,
Tarta de ou si parmezan
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaSunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O...
Biscuiţi cu nucă şi ciocolatăIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii