Aperitive cu carne

Reteta Tort de carne

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aluatul:

Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le amestecam cu sare si smantana. In

ingrediente

Pentru aluat:
   300 g faina alba
   300 g faina pentru foetaj
   250 g margarina RAMA margarina
   20 g drojdie
   1
   5 dl lapte
   1 lingurita de zahar
   2 linguri smantana
   1 galbenus de ou
   1
   5 lingurite de sare
Pentru ragu din carne tocata:
   1 ceapa rosie
   2 catei de usturoi
   600 g carne tocata
   200 g carne de porc afumata sau slanina clujeana
   ciuperci
   dupa gust
   untura
   mirodenii (sare
   piper
   boia
   oregano
   boia picanta)
Ficatei de pui cu piper langa ragu:
   1 ceapa rosie
   500 g ficatei de pui
   untura
   mirodenii (piper alb
   maiorana
   sare)
Ingrediente pentru tort si ornament:
   1 ou pentru uns deasupra prajiturii
   200 g sunca
   6 oua fierte
   ardei gras de diferite culori
   kechup
   crema de cascaval
   cascaval ras
   rosii
   masline sau legume dupa gust

mod de preparare

Aluatul:





Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le amestecam cu sare si smantana. In faina cu margarina punem dospitura, apoi adaugam smantana cu oua si framantam totul foarte bine si apoi dospim. Dupa care, intindem o foaie de aprox. 4 mm si decupam 2 cercuri cat forma de tort si o fasie dreptunghiulara pentru captusirea laterala a formei, putin mai mare decat inaltimea formei, pentru ca la urma trebuie sa lipim toate bucatile.





Ragu din carne:





Calim in untura ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si carnea de porc afumata taiata cubulete mici. Adaugam carnea tocata, condimentam dupa gust, putem adauga si ciuperci. Punem putina apa si fierbem.





Ragu din ficatei de pui:





Adaugam ficateii de pui curatati si taiati in patru la ceapa calita. Asezonam cu maiorana si piper alb, sare doar la urma (sa nu se intareasca ficateii) si prajim in suc propriu, fara sa adaugam apa, sub capac, pana se evapora toata zeama.





Captusim o forma pentru tort cu aluat, roata si pe fund, si lipim foarte bine unde se intalnesc bucatile. Punem ragu rece de carne tocata. Formam gropite cu o lingura, unde asezam ouale fierte, peste care presaram cubuletele marunte de ardei colorat si uniformizam. Stropim cu putin ketchup, punem feliile de sunca, apoi, din nou, ragu din ficatei de pui. Invelim cu cealalta foaie si lipim bine marginile.


Ungem cu ou, prajim aprox. 1 ora la 200 grade, iar dupa ce s-a racit inlaturam partile laterale ale formei si o punem pe o farfurie impreuna cu fundul formei. Ungem partea laterala cu crema de cascaval, peste care punem cascaval ras din abundenta. Deasupra ornam pe margine cu felii de rosii si masline.


Ragu se poate prepara cu o zi inante, astfel castigam timp, iar rece se prelucreaza mai usor.
Alte retete culinare


recomandate





Ardei umpluti


Ciuperci umplute


Ciulama de ciuperci
Incearca si Coronita aperitiv cu carne si legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de carne" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.