Aperitive cu carne

Reteta Treccia ripiena salata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:20m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untu

ingrediente

Aluatul:
   500 gr faina
   35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce
   50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt
   dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii)
   15 gr sare
   20 gr drojdie proaspata
   250 gr apa
   Umplutura: mortadella
   parmezan ras
   auricchio picant
   cubulete de salam
   rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider

mod de preparare




Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa (putin cate putin). Dupa 5 minute de framantat rezulta urmatoarea aluatul-biluta pe care o punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic si o punem pentru 2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer (ideal in cuptorul preicalzit pentru 10 minute la 40 grade si apoi stins). Intindem aluatul pe planul de lucru usor infarinat (ideal ar fi sa aiba o forma dreptunghiulara). Apoi cu muchia unui cutit impartim in trei foaia, dar fara sa o taiem (doar o marcam usor). Si taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase (mie mi-au iesit 21 fasiute pe dreapta si 21 pe stanga). Umplem partea centrala cu ce vrem noi (de la crema pasticcera la carne macinata) eu am umplut cu ce mai aveam prin frig: mortadella (am pus feliile de mortadella primele), iar peste am pus parmezan ras, cubulete de auricchio picant, cubulete de salam si rosioare mici din loc in loc. Am pus peste inca 2 felli mortadella 8. si am inceput sa impletesc fasiutele (din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa). O ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pentru 30 minute la 200 grade




Se paote servi atat calda cat si rece. Reteta propusa pe forum de Laura_A


Alte retete foarte bune pe care vi le recomandam


Ciorba radauteana


Muschi de porc la cuptor

Incearca si Pate de pui facut in casa
Daca ti-a placut reteta noastra "Treccia ripiena salata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite