Treccia ripiena salata

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untu

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Treccia ripiena salata

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 gr faina
  • 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce
  • 50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt
  • dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii)
  • 15 gr sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 250 gr apa
  • Umplutura: mortadella
  • parmezan ras
  • auricchio picant
  • cubulete de salam
  • rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa (putin cate putin). Dupa 5 minute de framantat rezulta urmatoarea aluatul-biluta pe care o punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic si o punem pentru 2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer (ideal in cuptorul preicalzit pentru 10 minute la 40 grade si apoi stins). Intindem aluatul pe planul de lucru usor infarinat (ideal ar fi sa aiba o forma dreptunghiulara). Apoi cu muchia unui cutit impartim in trei foaia, dar fara sa o taiem (doar o marcam usor). Si taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase (mie mi-au iesit 21 fasiute pe dreapta si 21 pe stanga). Umplem partea centrala cu ce vrem noi (de la crema pasticcera la carne macinata) eu am umplut cu ce mai aveam prin frig: mortadella (am pus feliile de mortadella primele), iar peste am pus parmezan ras, cubulete de auricchio picant, cubulete de salam si rosioare mici din loc in loc. Am pus peste inca 2 felli mortadella 8. si am inceput sa impletesc fasiutele (din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa). O ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pentru 30 minute la 200 grade


Se paote servi atat calda cat si rece. Reteta propusa pe forum de Laura_A

Alte retete foarte bune pe care vi le recomandam

Ciorba radauteana

Muschi de porc la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Orez cu carne de curcan, la cuptor
Bucataras.RO

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Orez cu carne de curcan, la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola