Budinca de ciuperci cu paine este o reteta simpla ce poate fi servita ca si aperitiv, la cina, sau la pranz. Budinca de ciuperci poate fi pusa si la pachet.
Spalam ciupercile bine si le taiem in bucati mai mari. Punem uleiul intr-o tigaie mai mare, adaugam ciupercile si usturoiul pisat si le lasam la foc mediu pana se inmoaie. Dam deoparte si condimentam cu sare si piper, dupa gust. Batem ouale cu telul, adaugam apoi smantana, laptele, cascavalul ras, sare si piper dupa gust. Taiem painea felii, apoi cubulete mai mari.
Adaugam cubuletele peste amestecul de lapte, punem apoi ciupercile si mai adaugam sare si piper daca mai este nevoie. Amestecam usor. Lasam amestecul sa stea circa 10 minute, ca painea sa traga lichidul. Ungem si tapetam un vas termorezistent. Adaugam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit in prealabil. Lasam budinca la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 1 ora). Servim budinca calda.
Este la fel de buna si gustoasa si rece.
Budinca de ciuperci cu paine se poate servi atat calda cat si rece.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!
Prajitura cu mascarpone si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii