Ciuperci umplute

Spalam ciupercile, curatam, piciorusele taiate, ceapa verde taiata, dovlecelul cubulete, se pun in tigaia unde deja ati pus cele doua linguri de ulei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci umplute

Ingrediente

  • 2 ciuperci albe mari
  • 1/2 de dovlecel sau zucchini
  • unt verde (reteta mai jos)
  • 1-2 fire ceapa verde
  • sare (putina)
  • piper
  • 2 mini bocconcini
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru decor ardei rosu-portocaliu
  • Untul verde:
  • 1 cutie de file de anchois
  • 50gr unt
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Spalam ciupercile, curatam, piciorusele taiate, ceapa verde taiata, dovlecelul cubulete, se pun in tigaia unde deja ati pus cele doua linguri de ulei de masline, caliti totu bine, dovlecelul trebuie cit de cit sa fie moale.

Cind totul este gata se pune in robotu culinar si se mixeaza bine (atentie este foarte putina compozitie) apoi in palariuta ciupercutei puneti cite o felie de unt verde.

Untul verde:

Totul se mixeaza cu robotu, aceasta pasta se poate pastra o saptamina in frigider, se poate pune pe biscuiti sarati sau se pot umple pateuri sau saratele (unse inainte de a fi puse in cuptor).

Peste unt se pune o lingurita plina din compozitia mixata iar in mijloc punem un mini bocconcini.

Se da la cuptor eu am pus cuptorul pe gril cind am vazut ca mozzarella sa topit am pus un mot de ardei rosu/portocaliu in mijloc.


Pofta buna!

Reteta Ciuperci umplute a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Ciuperci umplute cu parmezan,

Ciuperci umplute cu brinza,

Ciuperci in aluat

Ciuperci umplute cu sunca si cascaval

Ciuperci umplute cu sos de vin rosu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Bucataras.RO

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

O supa ce am descoperit -o recent, fiind invitata la pranz la o prietena. Aceasta supa i-o facea bunica in copilarie, si ea,...

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!