Este propria mea descoperire, un mic dejun destul de copios, dar cu o valoare energetica de sub 250 kcal. Aceasta reteta este de o dificultate medie spre redusa si savuroasa.
Se spala rosia si ciupercile. Rosia se taie in jumatate, ciupercile in sferturi sau felii.
Se incalzeste cuptorul la 180-200 grade C. Pe o tava, se intinde o bucata de hartie de copt si se asaza jumatatile de rosii si ciupercile taiate. Se condimenteaza cu sare si piper si ulei de masline. Se introduce tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand ciupercile sunt gata (rosia nu trebuie neaparat sa fie coapta de tot).
Pe aragaz se pune o oala cu apa la fiert. Apa trebuie sa ocupe vreo 10 cm din adancimea oalei. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se adauga lingurita de otet si un praf de sare. Ouale proaspete se sparg in cate un pahar mic fiecare sau in cate un bol. In apa ce fierbe incet, se introduce o lingura si se amesteca rapid in directia acelor de ceas. Se introduce imediat un ou, in apa in miscare si se lasa se se coaguleze. Dupa 3 minute, se scoate din apa cu o lingura cu gauri si se scurge pe un prosop de bucatarie. Se repeta procedura si pentru celalalt ou.
IMPORTANT: ca sa iti reuseasca posarea oualelor cu siguranta, ouala se pot pune in folie de plastic alimentar legate bine sa nu curga si se pot fierbe in oala 2-3 minute, iar dupa fierbere, sa se scoata din folia de plastic. La fel, poti folosi si oua fierte in coaja cu galbenusul moale. Eu le prefer posate :) feliile de paine integrala se pun la prajitor si se rumenesc dupa preferinta.
Pe o farfurie, asamblam micul dejun. Se pun feliile de paine, peste care se pun ciupercile, se adauga rosia si oul posat deasupra, condimentand cu sare si piper dupa necesitate si gust. Va doresc pofta buna, si va asigur ca si mancarea dietetica poate avea gust foarte bun!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPentru a avea un impact haios si atractiv pentru copii, m-am jucat un pic cu imaginatia. Pana si copiii mofturosi o sa...
Piftie Purcelusii veseliIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii