Vol-au-vent cu ciuperci

Vol-au-vent este un aperitiv festiv foarte aspectuos si gustos. Se poate face cu diferite feluri de umpluturi, printre care si cu ciuperci. Se face din timp aluatul frantuzesc taindu-se forme mici de volovan.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vol-au-vent cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluatul frantuzesc: 250 gr. unt proaspat
  • 250 gr. faina
  • 1/2 pahar de apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura: 400 gr. ciuperci
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • 2 cesti zeama de carne sau lapte
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se face din timp aluatul frantuzesc taindu-se forme mici de volovan. Pentru ca aluatul frantuzesc sa ne reuseasca, trebuie ca toate ingredientele sa fie tinute la rece si sa se intinda foaia in mai multe directii, incepand de la mijloc. Se coc in tava neunsa cu grasime si se pastreaza la cald. Se curata ciuperci mici si proaspete (pot fi si din conserva) si se inabusa cu putin unt si sare, Separat se face un rantas dintr-o lingura de faina si una de unt. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne sau de lapte. Se adauga piper si sare si se amesteca mereu, lasand sa fiarba incet. Se freaca galbenusurile cu smantana si se toarna incet in sosul de faina, se pune la foc mic sa fiarba, pana ce sosul se face ca o smantana groasa. Se adauga ciupercile, se mai lasa putin pe foc, dar fara sa fiarba si apoi cu o lingura se umplu formele de aluat. Acesta se unge cu ou, dar sa nu se unga si marginile, pentru a nu ingreuna formarea foitajului.


Vol-au-vent cu ciuperci se servesc foarte fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Primavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!