Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei forme de tabla, rondele de
Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei forme de tabla, rondele de 8 cm, care se cresteaza usor cu o forma mai mica. Se ung rondelele cu gabenus de ou si se introduc in cuptorul incins. Se scot dupa 15-20 de minute, se lasa la racit, apoi se decupeaza capacele, se mai scoate putin miez si se umplu volovanele cu umplutura fierbinte de ciuperci calite in unt si amestecate cu un sos alb format din unt, faina si lapte.
Se servesc calde.
Alte aperitive:
Ciuperci la cuptor Saratele Oua umplute
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiO reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.
Rulouri cu scortisoaraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii