Pere cu pui la cuptor

Pere cu pui la cuptor este un delicios fel de mancare cu carne de pui. Pentru aceasta reteta delicioasa va trebuie 150 g piept pui dezosat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pere cu pui la cuptor

Ingrediente

  • 150 g piept pui dezosat
  • 8-10 masline negre
  • 50 g branza capra
  • 3 felii muschi afumat
  • 2 pere marisoare
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1/2 ardei iute
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura ulei
  • cimbru
  • piper & usturoi

Mod de preparare

Pere cu pui la cuptor este un delicios fel de mancare cu carne de pui.

Maslinelor le scoatem samburii si le taiem felii, ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt.
Branza se taie cubulete, iar muschiul afumat de taie fasii lungi.

Perelor le curatam coaja si le punem la fiert intr-o craticioara cu vin. Le rasucim pe toate partile, ca vinul sa intre bine in ele si sa se inmoaie.
Dupa ce au fiert, in jur de 20 minute, se scot si se racesc.
Le taiem pe orizontala, la 2 cm de codita, apoi le scobim cu lingurita de cotor si putin miez pentru a intra cat mai multa umplutura.
Coditele le infasuram in putina folie de aluminiu, ca sa nu se arda cat le tinem la cuptor.

Cat timp fierbem perele pregatim umplutura:
Pieptul de pui se taie cubulete si se presara cu piper & usturoi si cimbru.
Se prajeste usor in ulei,adaugam ceapa taiata marunt,maslinele si ardeiul. Stingem cu o lingura de vin alb, ramas de la fierberea perelor si mai presaram putin cimbru.
Lasam 5 minute sa scada,se trage de pe foc si adaugam branza. Perele scobite se orneaza cu fasiile de muschi si se umplu cu compozitia de pui. Deasupra umpluturii fiecarei pere,se aseaza capacelul cu codita,la nevoie il fixam cu o scobitoare. Se aseaza intr-o tavita si se coc 30 de minute.
Perele fiind imbibate de vin isi vor lasa putina zeama cu care se vor unge acele fasii de muschi.
Dupa coacere, li se scot scobitorile folosite si folia din jurul coditelor.


Pere cu pui la cuptor se servesc reci.
Mi-ar fi de folos pentru pregatirea retetei, Tava pentru cuptor marca Vitesse France de la KitchenShop !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Chec cu nuca si aroma de portocale
Bucataras.RO

Chec cu nuca si aroma de portocale

Are un gust nemaipomenit....am venit si cu reteta, dupa multe amanari :))) Spunea Gaby ,,intai ne-a povestit de ea, apoi ne-a...

Chec cu nuca si aroma de portocale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!