Dovlecelul, vedeta in orice aperitiv!
Dovleceii spalati se sterg, apoi li se indeparteaza capetele, se taie pe lung in jumatati egale. Cu o lingurita, se curata de miez fara a ajunge la capete, asemenea unor barcute. Se pune intr-o craticioara apa cu sare sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, se scufunda 5 minute jumatatile de dovlecei, sa se inmoaie un pic, apoi se scot si se scurg de apa. Se curata ceapa si se taie fin, apoi morcovul si radacina se taie in cubulete mici, ardeiul se taie si el tot cubulete, apoi se feliaza ciupercile spalate si curatate. Se pune un strop de ulei si se calesc legumele taiate, se adauga si 2-3 linguri din miezul scobit din dovlecei, un praf de sare, condimente si se adauga si un pic de apa. Se acopera cu un capac si se fierb inabusit pana se inmoaie. Se da tigaia de pe foc si se adauga verdeata taiata marunt. Cu aceste legume se umple fiecare jumatate de dovlecel, apoi se asaza una langa cealalta, intr-o tava in care am pus un pic de apa (pana la marginea barcutelor), sare, ulei si legume deshidratate. Pe fiecare jumatate de dovlecel umplut se pune la capete cate o jumatate de rosioara cherry, iar in miloc spargem cate un ou de prepelita. Dam tava la cuptor si lasam cca. 25-30 minute, pana se incheaga bine oul. Se servesc reci sau calde. Pofta buna!
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePentru reteta de chifle m-am inspirat de la Angelica, la care am adaugat si o umplutura de mere si nuci.
Chifle dulci cu mere si nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii