Barcute cu legume, la cuptor

Dovlecelul, vedeta in orice aperitiv!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Barcute cu legume, la cuptor

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 3 -4 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • sare
  • amestec de condimente uscate
  • o lingurita de amestec de legume deshidratate
  • marar
  • patrunjel verde
  • 6-7 rosioare cherry
  • 10 oua de prepelita
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii spalati se sterg, apoi li se indeparteaza capetele, se taie pe lung in jumatati egale. Cu o lingurita, se curata de miez fara a ajunge la capete, asemenea unor barcute. Se pune intr-o craticioara apa cu sare sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, se scufunda 5 minute jumatatile de dovlecei, sa se inmoaie un pic, apoi se scot si se scurg de apa. Se curata ceapa si se taie fin, apoi morcovul si radacina se taie in cubulete mici, ardeiul se taie si el tot cubulete, apoi se feliaza ciupercile spalate si curatate. Se pune un strop de ulei si se calesc legumele taiate, se adauga si 2-3 linguri din miezul scobit din dovlecei, un praf de sare, condimente si se adauga si un pic de apa. Se acopera cu un capac si se fierb inabusit pana se inmoaie. Se da tigaia de pe foc si se adauga verdeata taiata marunt. Cu aceste legume se umple fiecare jumatate de dovlecel, apoi se asaza una langa cealalta, intr-o tava in care am pus un pic de apa (pana la marginea barcutelor), sare, ulei si legume deshidratate. Pe fiecare jumatate de dovlecel umplut se pune la capete cate o jumatate de rosioara cherry, iar in miloc spargem cate un ou de prepelita. Dam tava la cuptor si lasam cca. 25-30 minute, pana se incheaga bine oul. Se servesc reci sau calde. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Cozonac cu nuca si rahat
Bucataras.RO

Cozonac cu nuca si rahat

Imi place mult cozonacul, atat cu rahat cat si cu nuca, asa ca m-am gandit sa combin cele doua arome si sa fac doi in unu :)....

Cozonac cu nuca si rahat
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!