Aperitive cu legume

Reteta Chec aperitiv cu urzici proaspete

portii reteta 16 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 1h 
abetina postat de
Postat pe: 01-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
Retete usoare de Primavara!

ingrediente

16 portii

   1 castron mare de urzici
   10 oua
   500 gr.faina de grau
   300 gr.cascaval de casa
   300 gr.carnati
   1 mix gogosari
   500 ml.chisleac
   (iaurt de casa)
   100 ml. ulei
   2 pl.praf de copt
   1/4 lingurita piper macinat
   1/4 lingurita boia de ardei dulce
   sare dupa gust

mod de preparare

-Se curata urzicile cu manusi pe maini,se clatesc de cateva ori cu apa rece si se pun la fiert cu putina apa,se da doar un cocot dupa care se opreste focul si se clatesc urzicile,se scurg bine si pot fi pregatite.
-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun cu putina sare la robot si se mixeaza,galbenusurile se pun intr-un castronel.
-Cand albusurile sunt spuma se adauga galbenusurile si se continua mixarea la viteza mica,se adauga chisleacul putin cate putin in mixare continua,uleiul,faina de grau in amestec cu praful de copt si se mixeaza usor pana la incorporare dupa care se opreste mixarea.
-Se pun intr-un vas putin mai mare,mixul de gogosari,cascavalul ras,carnatii taiati in bucati mici,urzicile tocate nu foarte marunt,se toarna compozitia de aluat,se amesteca cu o paleta si se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 22/36 cm,dupa ce a fost pus in tava hartie de copt.
-Se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora la foc potrivit,cand este rumena este semn ca este gata,se verifica cu o scobitoare,daca nu se lipeste aluatul pe scobitoare este semn ca checul nostru este gata.Se scoate si se lasa pe aragaz sa se racoreasca incet dupa care se portioneaza.Se poate turna compozitia in doua tavi mari de la cozonaci.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Urzicile sunt de doua feluri:
-Urzici vii,ele inteapa foarte tare dar sunt foarte sanatoase chiar si cand te inteapa,sunt ca si tratament impotriva reumatismului.
-Urzici moarte sunt urzici care sunt moi si pufoase la atingere,ele nu inteapa si sunt si ele folosite ca remediu in diferite boli.
Incearca si Clatite cu legume in tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu urzici proaspete" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.