Aperitive cu legume

Reteta Chiftele de linte

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.

ingrediente

   1/2 kg linte
   1 ceapa
   2 linguri de faina
   1 ou
   sare
   1 pastirnac
   1 cartof
   1 ceasca de ulei
   verdeata tocata
   pesmet

mod de preparare

Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.


Se trece lintea prin sita, dupa ce s-a racit, se amesteca cu


un ou, verdeata tocata, o ceapa tocata marunt si legumele fierte, taiate cubulete.


Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se in-


groasa cu putina faina si se omogenizeaza. Se fac chiftele care se trec prin faina si pesmet si apoi se prajesc in ulei fierbinte.


Se servesc fierbinti, cu sos de rosii sau cu cartofi fierti, cu unt si verdeata tocata.
Alte retete cu legume





Pui cu ciuperci si smantana


Ciuperci umplute


Salata ciuperci
Incearca si Parjoale cu fasole
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de linte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.