Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi

Retete dietetice. Mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei.

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi

Ingrediente

  • sare
  • Pentru aprox. 20 chiftele:
  • 700 g fasole fiarta
  • 4-5 cartofi medii fierti
  • 2 morcovi fierti
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1/2 legatura de leurda tocata marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • piper
  • 5-6 linguri de pesmet
  • 2-3 linguri ulei (de floarea soarelui sau de masline)
  • Piure de morcovi:
  • 5 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se spala si se pune in apa, cu o seara inainte. A 2-a zi, se pune la fiert, timp in care se schimba apa de 2-3 ori. Punem la robot fasolea fiarta si morcovii fierti si mixam pana cand se formeaza o pasta. Transferam compozitia intr-un bol si apoi adaugam cartofii fierti, razuiti pe razatoarea mare. Punem acum ceapa verde, usturoiul verde, leurda, patrunjelul si mararul tocate marunt. Adaugam usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust si amestecul de condimente pentru chiftele si amestecam totul. Adaugam treptat cate 1 lingura de pesmet si amestecam. Adaugam cat pesmet este nevoie, pana ajungem la consistenta dorita, pentru a putea modela chiftelutele. Nu trebuie sa fie foarte lipicioasa. Luam cu mana din compozitia obtinuta si formam bilute pe care le aplatizam putin. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu putin ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic-mediu, pentru aproximativ 45-50 de minute. Dupa 30 de min. se verifica, daca sunt prea moi, se mai lasa atata timp cat este nevoie. Intre timp, cat chiftelele sunt la cuptor, vom pregati piureul de morcovi. Morcovii spalati si curatati se pun la fiert. Dupa ce sunt fierti, ii scurgem de apa dar mai lasam cam 2-3 linguri si ii pasam bine. Adaugam usturoiul zdrobit si sare dupa gust. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Chec pufos
2
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Tarta sarata cu rosii si masline
4
Aperitive cu branza

Tarta sarata cu rosii si masline

O reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.

Tarta sarata cu rosii si masline
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga