Aperitive cu legume

Reteta Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 50m 
deyutzky postat de
Postat pe: 25-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chiftelute la cuptor (reteta video)"
 
Retete dietetice. Mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei.

ingrediente

6 portii

   sare
Pentru aprox. 20 chiftele:
   700 g fasole fiarta
   4-5 cartofi medii fierti
   2 morcovi fierti
   4 fire de ceapa verde
   2 fire de usturoi verde
   1/2 legatura de leurda tocata marunt
   1 catel de usturoi zdrobit
   cateva fire de patrunjel
   cateva fire de marar
   piper
   5-6 linguri de pesmet
   2-3 linguri ulei (de floarea soarelui sau de masline)
Piure de morcovi:
   5 morcovi fierti
   1 catel de usturoi zdrobit
   sare

mod de preparare

Fasolea se spala si se pune in apa, cu o seara inainte. A 2-a zi, se pune la fiert, timp in care se schimba apa de 2-3 ori. Punem la robot fasolea fiarta si morcovii fierti si mixam pana cand se formeaza o pasta. Transferam compozitia intr-un bol si apoi adaugam cartofii fierti, razuiti pe razatoarea mare. Punem acum ceapa verde, usturoiul verde, leurda, patrunjelul si mararul tocate marunt. Adaugam usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust si amestecul de condimente pentru chiftele si amestecam totul. Adaugam treptat cate 1 lingura de pesmet si amestecam. Adaugam cat pesmet este nevoie, pana ajungem la consistenta dorita, pentru a putea modela chiftelutele. Nu trebuie sa fie foarte lipicioasa. Luam cu mana din compozitia obtinuta si formam bilute pe care le aplatizam putin. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu putin ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic-mediu, pentru aproximativ 45-50 de minute. Dupa 30 de min. se verifica, daca sunt prea moi, se mai lasa atata timp cat este nevoie. Intre timp, cat chiftelele sunt la cuptor, vom pregati piureul de morcovi. Morcovii spalati si curatati se pun la fiert. Dupa ce sunt fierti, ii scurgem de apa dar mai lasam cam 2-3 linguri si ii pasam bine. Adaugam usturoiul zdrobit si sare dupa gust. Pofta buna!
Incearca si Pachetele de primavara cu foi de orez
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.