Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

Dacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate cum sunt si aceste clătite aperitiv cu leurdă și ardei copt.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 150 g șuncă presată
  • 3 ardei capia copți
  • 4-5 frunze de leurdă
  • 3-4 fire de patrunjel
  • un praf de ghimbir
  • un praf de sare
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g mozzarella răzuită
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare

Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate.Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de dulceață și culoare.Eu am avut ardei la congelator și i-am lăsat de seara să se dezghețe în frigider.Adăugăm apoi apa minerală și treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm 200 g faină cu praful de copt, pentru că nu vom ști la fix câtă făină înglobează aluatul de clătite.Adăugăm făina până când va rezulta o compoziție mai groasă decât cea de la clătitele clasice, având în vedere că avem și alte ingrediente prin ea.Lăsăm compoziția să se odihnească 5-6 minute.

Conectăm panini maker-ul la sursa de curent.Când ledul ne avertizează că plitele s-au încins, punem două polonice din compoziție pe plita inferioară și închidem capacul, presându-l ușor pentru a se întinde compoziția uniform.

Așteptăm avertizarea ledului, care ne spune că e gata clătita noastră, apoi o transferăm pe platou.

Presărăm peste ea, rapid, parmezan și mozzarella și o rulăm fierbinte, pentru a se topi mozzarella în interiorul ei.

Procedăm la fel și cu următoarele clătite, până epuizăm aluatul.

Servim clătitele calde, alături de o cană de lapte, iaurt, sau după preferințele fiecăruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!