Un aperitiv cu sos cald, un aperitiv deosebit!
Legumele se fierb al dente (cca. 7 minute de la primul clocot), in apa cu un praf de sare, apoi se trec sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga foarte bine.
Intr-o tigaie incinsa, se presara cate 50 g de parmezan ras, se lasa sa se topeasca, apoi se intoarce cu grija cu o paleta si pe cealalta parte, dupa care se ia cu paleta si se pune fierbinte pe fundul unui castronel, cescuta sau pahar. La fel se procedeaza si cu celelate 3 cosulete. Se prepara sosul de parmezan mixand, la viteza maxima, albusul cu un praf de sare pana se intareste. Galbenusurile se amesteca cu smantana, uleiul de masline, parmezanul ras si un praf de piper, apoi punem vasul la bain marin amestecand continuu. Cand sosul se leaga, adaugam albusul batut spuma tare si mai lasam 3 minute, amestecand continuu. Cand cosuletele s-au racit, se scot de pe forme si se umplu cu legume fierte, apoi se servesc, fiecare pe fasrfurie individuala, cu sos cald de parmezan. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsUn desert pregatit la rece, fara coacere absolut divin! Cremele spumoase, combinate cu fructe, totul indulcit cu indulcitor...
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padureIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii