Pentru cosuletele de legume ai nevoie de faina, oua, ulei, lapte, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac si cartofi.
Cosuletele de legume se prepara asa: pentru aluat, se bat ouale si se toarna uleiul treptat, apoi se adauga sarea, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iaurtul si se amesteca bine. Se presara faina in ploaie si se framanta aluatul, care se lasa la rece 30 de minute. Se intinde intr-un strat de jumatate de cm si se imbraca formele de tarta cu bucatele de aluat unse cu ulei, care se coc la foc potrivit. Pentru umplutura se fierb legumele, apoi se lasa la racit. Se toaca marunt, se amesteca cu uleiul de masline, mararul tocat fin, zeama de lamaie si condimentele. Se umplu cosuletele cu acest amestec. Se taie rosiile in 2, se asaza intr-o tava si se stropesc cu ulei de masline. Se coc in cuptorul incins, presarate cu tarhon, apoi se garnisesc tartele cu ele.
Se servesc calde.
Alte aperitive:
Placinta cu carne
Ciuperci la cuptor
Chiftele
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii