Aperitive cu legume

Reteta Crema de vinete

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este

ingrediente

   2-3 bucati de vinete
   1 ceapa rosie
   ulei
   usturoi
   sare
   piper
   suc de lamaie
   (maioneza)

mod de preparare

Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este arsa, astfel va primi o aroma afumata. Cand vinetele devin moi, se pun in apa rece si se decojesc. Apoi, acestea se toaca marunt pe o tabla de lemn. Se adauga ulei si se amesteca pana devine spumoasa. 2-3 vinete absorb 0.1-0.15 l ulei. Se condimenteaza cu ceapa tocata, usturoi, sare, piper si putin suc de lamaie. Daca adaugi in mixtura maioneza atunci e bine sa utilizezi mai putin ulei, ca mancarea sa fie mai usoara.
Alte aperitive recomandate





Rulada ciuperci


Rulada de spanac


Ciuperci umplute
Incearca si Salata de boeuf cu carne de vita
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vinete" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.