Gnocchi Romana

Laptele se pune la fiert apoi se ia de pe foc si se adauga nucsoara, 1 lingura unt, sare si piper. Se adauga grisul in lapte si se lasa pe foc la fla

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi Romana

Ingrediente

  • 700 ml lapte putin praf de nucsoara
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 250 g gris
  • 125 g parmezan ras
  • 2 oua
  • 60 g Gruyere (branza)
  • frunze de busuioc pentru ornat.

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert apoi se ia de pe foc si se adauga nucsoara, 1 lingura unt, sare si piper. Se adauga grisul in lapte si se lasa pe foc la flacara mica 10 minute. Jumatate din parmezan se amesteca cu grisul apoi se adauga ouale si se lasa la racit cateva minute. Se toarna pe o hartie pergament apoi se intinde o foaie de 1 cm si se pune la rece aproximativ o ora. Cand este gata se decupeaza cercuri de circa 4 cm ca la gogosi. Se ia o forma pentru gratin, se unge cu unt, si se pun discurile de gris inauntru. Se topeste restul de unt si se toarna peste Gnocchi. La sfarsit se adauga parmezanul si Gruyere si se baga la cuptor la 200°C timp de 25-30 minute.


Se orneaza cu 2 frunze de busuioc si se poate servi. Reteta Gnocchi Romana a fost propusa de Bianca-21. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de usturoi
3
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Napolitane cu cacoa si menta
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
5
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Parteneri
Tigaie picantă (de post)
Bucataras.RO

Tigaie picantă (de post)

Taman acum, în toiul iernii, mi-am adus aminte de căldura verii şi de unul din felurile mele preferate, tigaia picantă....

Tigaie picantă (de post)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!