Aperitive cu legume

Reteta Guguluf aperitiv cu dovleac

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 45m 
Lubita postat de
Postat pe: 25-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
Acest aperitiv are dulceata legumelor de toamna si un usor gust intepator si aromat al ghimbirului iar combinate, rezulta un preparat de poveste!!

ingrediente

4 portii

   3 felii de dovleac
   1 ceapa
   300 g ciuperci
   2 ardei kapia
   1 lingura ghimbir ras
   1 lingura ulei de masline
   3 oua
   4 linguri faina
   200 g cascaval ras
   sare
   piper

mod de preparare

In tigaie cu ulei se caleste ceapa taiata juluien, se adauga ardeii curatati, spalati si taiati fasii, ciupercile curatate daca e nevoie, apoi taiate marunt, se amesteca, iar dupa ce a scazut apa din ciuperci, se adauga dovleacul ras fin si ghimbirul. Se lasa pe foc, amestecand din cand in cand 10-15 min, apoi se da deoparte sa se raceasca. Se incorporeaza, dupa ce s-a racit, ouale batute, cascavalul, faina, sare si piper, iar dupa omogenizare, se rastoarna in forma de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar la cuptor va sta 45 min, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, se trece cu un cutit subtire in jurul gugulufului, apoi se rastoarna pe un platou, iar dupa ce s-a racit, se taie, se pune pe farfurie si se serveste simplu sau cu salata.
Incearca si Sparanghel cu sos tartar
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.