Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa este o delicioasa reteta traditionala. Pentru aceasta reteta de placinte trebuie sa aveti 500 g cartofi fierti zdrobiti.
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa este o delicioasa reteta traditionala. Pentru aceasta reteta de placinte faceti prima data aluatul. Eu l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata. Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura:
Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam ceapa si o prajim bine, chiar daca se arde putin nu-i nimic, oricum nu o folosim. Cand aromele cepei au patruns bine in ulei, o scoatem cu o spatula ( si o aruncam), iar uleiul asa fierbinte, il golim peste cartofi. Amestecam si asezonam, umplutura.
Aluatul fiind gata, il golim pe planseta de lucru, pe care o presaram cu putina faina si portionam aluatul. Ajutandu-ne de sucitoare, intindem bucatile de aluat si pe fiecare repartizam cate o lingura zdravana de amestec. Rand pe rand, pliem bucatelele de aluat , de pe margini spre centru, strangem si intindem cu sucitoarea, pana le dam forme rotunde, de marimea dorita si cu grija sa nu iasa umplutura.
Punem uleiul pentru prajit la incins, si rand pe rand, prajim placintele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe servet absorbant, pt a se scurge excesul de grasime.
Placintele ardelenesti sunt foarte bune si calde, imediat dupa prajire, dar sant mult mai gustoase dupa ce s-au racit cand se simte mult mai bine gustul fin al umpluturii.
Placintele ardelenesti se pot servi simple sau alaturi de o cana cu lapte, iaurt, lapte batut. Buneeeeeeee!!!! de se topesc in gura yumi, yumi… cu un usor iz de ceapa, nici sarate dar nici dulci, moi si pufoase… ce mai, delicioase! Poftiti la placinte!
Pentru prajit o tigaie de la Kitchen Shop mi-ar fi tare utila.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii