Aperitive cu legume

Reteta Tarta cu loboda

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 40m 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 11-02-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu ciocolata (reteta video)"
 
Retete dietetice

ingrediente

8 portii

Aluat:
   25 g drojdie proaspata
   o lingurita zahar
   275 ml lapte cald
   150 ml ulei
   500 g faina
   o lingurita de sare.
Umplutura:
   300 g loboda verde
   1 l apa
   sare
   280 g branza pufoasa cu smantana
   doua oua
   doua legaturi de ceapa verde
   doua legaturi de marar.
In plus:
   un galbenus + o lingura de lapte pentru uns tarta
   seminte de susan.
   Este necesara o forma de tarta cu diametrul de 28 cm.

mod de preparare

Intr-un castron, drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana cand se dizolva. Se adauga laptele cald si o mana de faina. Se amesteca si se lasa sa creasca, acoperind castronul cu o folie. Dupa ce maiaua a crescut, peste aceasta se adauga restul de lapte cald, restul de faina (treptat) si sarea. Se amesteca si se framanta cu ulei. Se ia coca si se arunca de cateva ori in castron, apoi se face o bila din ea si se lasa sa creasca, la loc cald, acoperita cu o folie si un prosop. Intre timp, se prepara umplutura. Se pune 1 l apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare. Loboda se spala si se toaca. Dupa ce apa da in clocote, se pune loboda in ea si se lasa circa jumatate de minut, dupa care se scoate din apa si se lasa sa se scurga. Intr-un castron se pun branza, ceapa verde (spalata si tocata), mararul (spalat si tocat), ouale, o lingurita de sare si loboda si se amesteca. Cand coca a crescut, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se intinde o treime din coca pe masa unsa cu ulei, apoi se pune intr-o forma de tarta unsa cu ulei, lasand sa atarne pe margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita, dupa care se adauga umplutura peste ea. Se intinde si restul de coca pe masa, apoi se ruleaza pe sucitor si se deruleaza peste umplutura. Se inlatura excesul de coca de pe margini si din el se fac floricele, care se pun pe deasupra tartei. Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte, apoi se presara seminte de susan pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.
Incearca si Conopida Popcorn
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu loboda" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.