Tarta cu loboda

Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu loboda

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata;
  • o lingurita zahar;
  • 275 ml lapte cald;
  • 150 ml ulei;
  • 500 g faina;
  • o lingurita de sare.
  • Umplutura:
  • 300 g loboda verde;
  • 1 l apa;
  • sare;
  • 280 g branza pufoasa cu smantana;
  • doua oua;
  • doua legaturi de ceapa verde;
  • doua legaturi de marar.
  • In plus:
  • un galbenus + o lingura de lapte pentru uns tarta;
  • seminte de susan.
  • Este necesara o forma de tarta cu diametrul de 28 cm.

Mod de preparare

Intr-un castron, drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana cand se dizolva. Se adauga laptele cald si o mana de faina. Se amesteca si se lasa sa creasca, acoperind castronul cu o folie. Dupa ce maiaua a crescut, peste aceasta se adauga restul de lapte cald, restul de faina (treptat) si sarea. Se amesteca si se framanta cu ulei. Se ia coca si se arunca de cateva ori in castron, apoi se face o bila din ea si se lasa sa creasca, la loc cald, acoperita cu o folie si un prosop. Intre timp, se prepara umplutura. Se pune 1 l apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare. Loboda se spala si se toaca. Dupa ce apa da in clocote, se pune loboda in ea si se lasa circa jumatate de minut, dupa care se scoate din apa si se lasa sa se scurga. Intr-un castron se pun branza, ceapa verde (spalata si tocata), mararul (spalat si tocat), ouale, o lingurita de sare si loboda si se amesteca. Cand coca a crescut, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se intinde o treime din coca pe masa unsa cu ulei, apoi se pune intr-o forma de tarta unsa cu ulei, lasand sa atarne pe margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita, dupa care se adauga umplutura peste ea. Se intinde si restul de coca pe masa, apoi se ruleaza pe sucitor si se deruleaza peste umplutura. Se inlatura excesul de coca de pe margini si din el se fac floricele, care se pun pe deasupra tartei. Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte, apoi se presara seminte de susan pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Bucataras.RO

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Savuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă...

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!