Aperitive cu legume

Vinete picante in aluat de clatite

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Dumitrescu Ileana 3981 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se las

ingrediente

   vinete (3
   4 bucati nu prea mari)
   2-3 oua
   brinza
   cascaval
   lapte
   faina
   condimente

mod de preparare

Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca un pic. Separat, se pregatesc doua compozitii: 1. - umplutura si 2. - aluatul de clatite;
pentru 1. - umplutura consta din oua intregi amestecate cu brinza rasa si condimente (vegeta, piper etc.)
pentru 2 - aluatul clasic de clatite: faina, lapte, oua, sare (un pic)
Rondele se iau doua cite doua, se adauga la mijloc o lingura de umplutura, apoi se scufunda bine in aluatul de clatite si - repede - se pun la prajit in ulei, la un foc potrivit. Se intorc pe o parte si pe alta (posibil si pe laturi) pina devin aurii.
Este recomandabil sa se asambleze intii vinetele doua cate doua, si de abia apoi sa se scufunde pe rind in aluat si se se puna la prajit.
Se pot servi calde, cu cascaval ras deasupra sau
reci, cu sos de usturoi
Incearca si Pasta de fasole alba
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete picante in aluat de clatite" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite