Aperitive cu oua

Reteta Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se

ingrediente

ALUAT:
   300g faina
   70 g untura
   o jumatate de lingurita de sare
   cam 100 ml apa rece(pusa cate putin)
   UMPLUTURA
   1 kg spanac(eu am avut congelat)
   100 g unt
   100g parmzan
   1 catel usturoi
   5 oua mici(se poate si fara)
   sare
   piper
   erba cipollina
   nucsoara

mod de preparare

Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se baga in frigider,cam 30 minute.


Pregatim umplutura. Am pus cuburile de spanac intr-o tigaie,cu un paharel de apa,sare si usturoi,am pus capacul si am lasat asa,la foc mic, amestecand din cand in cand, pana e fiert.


Il scurgem bine, il tocam,dar nu tare marunt, apoi il punem inapoi in tigaie si il plimbam prin unt.


Din tigaie va ajunge intr-un castron, unde ii punem imediat parmezan, nu chiar pe tot, minus trei linguri si amestecam bine.


Potrivim de sare, piper,radem un pic de nucsoara si adaugam si o lingura,doua de erba cipollina uscata.Lasam umplutura la racit.


Incalzim cuptorul la 180°,ungem tava cu untura, impartim aluatul in doua bile, de 2/3 si 1/3 si ne apucam de intins aluatul, mai intai foaia de jos, aia de 2/3, subtire-subtire, intre doua hartii de copt.


O punem in tava,in asa fel incat sa se ridice pe margini cam 3 cm si o intepam cu furculita.


Punem umplutura de spanac,o nivelam si ii facem 5 cuiburi.


Eu am folosit capacul de la un borcanel.


In fiecare cuib spargem cate un ou,pe care il presaram cu parmigiano ramas.


Acoperim cu foaia 1/3,tot asa intinsa subtire si intepata cu furculita. sigilam bine marginile,ungem aluatul cu apa, cu o pensula, presaram un pic de sare grunjoasa si bagam la cuptor cam 40 minute.
Pofta buna!





Reteta Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro





Alte retete cu spanac gasiti aici:


Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,


Placinta cu spanac,


Pateuri cu ricotta si spanac
Incearca si Omleta rapida
Daca ti-a placut reteta noastra "Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.