Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua

Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 300g faina
  • 70 g untura
  • o jumatate de lingurita de sare
  • cam 100 ml apa rece(pusa cate putin)
  • UMPLUTURA
  • 1 kg spanac(eu am avut congelat)
  • 100 g unt
  • 100g parmzan
  • 1 catel usturoi
  • 5 oua mici(se poate si fara)
  • sare
  • piper
  • erba cipollina
  • nucsoara

Mod de preparare

Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se baga in frigider,cam 30 minute.

Pregatim umplutura. Am pus cuburile de spanac intr-o tigaie,cu un paharel de apa,sare si usturoi,am pus capacul si am lasat asa,la foc mic, amestecand din cand in cand, pana e fiert.

Il scurgem bine, il tocam,dar nu tare marunt, apoi il punem inapoi in tigaie si il plimbam prin unt.

Din tigaie va ajunge intr-un castron, unde ii punem imediat parmezan, nu chiar pe tot, minus trei linguri si amestecam bine.

Potrivim de sare, piper,radem un pic de nucsoara si adaugam si o lingura,doua de erba cipollina uscata.Lasam umplutura la racit.

Incalzim cuptorul la 180°,ungem tava cu untura, impartim aluatul in doua bile, de 2/3 si 1/3 si ne apucam de intins aluatul, mai intai foaia de jos, aia de 2/3, subtire-subtire, intre doua hartii de copt.

O punem in tava,in asa fel incat sa se ridice pe margini cam 3 cm si o intepam cu furculita.

Punem umplutura de spanac,o nivelam si ii facem 5 cuiburi.

Eu am folosit capacul de la un borcanel.

In fiecare cuib spargem cate un ou,pe care il presaram cu parmigiano ramas.

Acoperim cu foaia 1/3,tot asa intinsa subtire si intepata cu furculita. sigilam bine marginile,ungem aluatul cu apa, cu o pensula, presaram un pic de sare grunjoasa si bagam la cuptor cam 40 minute.
Pofta buna!

Reteta Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,

Placinta cu spanac,

Pateuri cu ricotta si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Aperitiv cartofi in crusta de malai
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le...

Aperitiv cartofi in crusta de malai
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!