Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua

Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 300g faina
  • 70 g untura
  • o jumatate de lingurita de sare
  • cam 100 ml apa rece(pusa cate putin)
  • UMPLUTURA
  • 1 kg spanac(eu am avut congelat)
  • 100 g unt
  • 100g parmzan
  • 1 catel usturoi
  • 5 oua mici(se poate si fara)
  • sare
  • piper
  • erba cipollina
  • nucsoara

Mod de preparare

Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se baga in frigider,cam 30 minute.

Pregatim umplutura. Am pus cuburile de spanac intr-o tigaie,cu un paharel de apa,sare si usturoi,am pus capacul si am lasat asa,la foc mic, amestecand din cand in cand, pana e fiert.

Il scurgem bine, il tocam,dar nu tare marunt, apoi il punem inapoi in tigaie si il plimbam prin unt.

Din tigaie va ajunge intr-un castron, unde ii punem imediat parmezan, nu chiar pe tot, minus trei linguri si amestecam bine.

Potrivim de sare, piper,radem un pic de nucsoara si adaugam si o lingura,doua de erba cipollina uscata.Lasam umplutura la racit.

Incalzim cuptorul la 180°,ungem tava cu untura, impartim aluatul in doua bile, de 2/3 si 1/3 si ne apucam de intins aluatul, mai intai foaia de jos, aia de 2/3, subtire-subtire, intre doua hartii de copt.

O punem in tava,in asa fel incat sa se ridice pe margini cam 3 cm si o intepam cu furculita.

Punem umplutura de spanac,o nivelam si ii facem 5 cuiburi.

Eu am folosit capacul de la un borcanel.

In fiecare cuib spargem cate un ou,pe care il presaram cu parmigiano ramas.

Acoperim cu foaia 1/3,tot asa intinsa subtire si intepata cu furculita. sigilam bine marginile,ungem aluatul cu apa, cu o pensula, presaram un pic de sare grunjoasa si bagam la cuptor cam 40 minute.
Pofta buna!

Reteta Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,

Placinta cu spanac,

Pateuri cu ricotta si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Chec pufos
2
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Tarta sarata cu rosii si masline
4
Aperitive cu branza

Tarta sarata cu rosii si masline

O reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.

Tarta sarata cu rosii si masline
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga