Aperitive cu oua

Reteta Ochiuri la capac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ochiurile la capac se pregatesc in farfurioare sau in tigaite rezistente la foc, cu care pot fi servite si la masa.

ingrediente

   2 oua pe persoana
   o jumatate de nuca de unt pe persoana
   sare

mod de preparare

Ochiurile la capac se pregatesc in farfurioare sau in tigaite rezistente la foc, cu care pot fi servite si la masa. Numarul farfurioarelor trebuie sa fie egal cu numarul persoanelor. Marimea farfuriei trebuie sa fie potrivita ca sa incapa numai bine doua oua. Se asaza farfurioarele pe masina si se pune in fiecare cate o bucatica mica de unt proaspat, cat o jumatate de nuca. Cand untul s-a topit, se sparg ouale cu grija in farfurioara. Sare se pune putina numai pe albus, deoarece pe galbenus lasa urme albicioase, care strica aspectul oualor. Se tin pe masina 4 — 5 minute, la foc mic, pana ce albusul devine laptos.


Ochiurile la capac se servesc fierbinti, indata ce sunt gata.

Incearca si Omleta milaneza
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri la capac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.