Aperitive cu oua

Reteta Ochiuri simple romanesti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru ochiuri simple romanesti se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie destul de mare, pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite.

ingrediente

   2 oua pe persoana
   unt
   otet

mod de preparare

Pentru ochiuri simple romanesti se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie destul de mare, pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite si sa poata fi usor scoase din apa. Cand apa clocoteste, se sparg ouale pe rand intr-o farfurioara mica si li se da drumul in cratita, binisor ca sa nu se sfarame. Se acopera cratita si se trage mai la o parte, pe foc mic, astfel incat sa nu mai clocoteasca. Se tin trei minute, pana ce albusul se coaguleaza, fara ca galbenusul sa fie rascopt. Se scot cu grija, cu o lingura lata, gaurita, se asaza pe farfuria cu care vor fi servite la masa si peste ele se toarna unt topit fierbinte. La fiert se poate adauga putin otet, o lingura la un litru de apa, care ajuta ca albusul sa nu se resfire in apa si sa se coaguleze egal in jurul galbenusului. Ouale pentru ochiuri romanesti trebuie sa fie tot atat de proaspete ca si ouale de fiert.


Ochiurile romanesti se pot servi si cu ceapa prajita in grasime.

Incearca si Oua brailene
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri simple romanesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu oua
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.