Oua mexicane

Acum ceva timp, am vazut aceasta reteta pe Paprika si am notat repede ce trebuie si cum se face. Tot am zis ca le fac, dar mereu imi lipsea ceva ingrediente. Zilele astea am primit cateva oua de tara, aveam cam ce trebuia si am zis ca este momentul acestei retete. Sunt super bune si foarte consistente, sosul delicios, lipia usor crocanta pe margini, iar ouale facute exact cat trebuie, ca atunci cand infingi furculita in el sa curga frumos galbenusul. Un mic dejun copios!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Oua mexicane

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie rosii intregi decojite in suc de rosii
  • 1 cutie fasole boale albe mari (400 gr)
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 50 gr Mozzarella
  • 50 gr cascaval
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei
  • 2 lipii

Mod de preparare

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute. Adaugam rosiile tocate, le lasam sa clocoteasca 2-3 minute, apoi punem fasolea si boabele de porumb. Amestecam totul si lasam sa fiarba maxim 5 minute la foc mic. Condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Luam tigaia de pe foc, lasam 2-3 minute sa se racoreasca. In continuare fie folositi un vas mai mare de ceramica, fie faceti portii individuale, eu am ales sa fac in vase mici. Luam doua vase mici, de yena, de ceramica, punem cate o lipie in fiecare. Turnam sosul in mod egal in fiecare vas, apoi spargem cate doua oua in fiecare. Le puneti usor sa nu se imprastie galbenusul. Cascavalul si mozzarella le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le presaram deasupra, doar pe oua nu puneti. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Miscam putin de vase sa vedem daca albusul s-a inchegat si cand ouale sunt gata, le scoatem din cuptor. Le lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Chec pufos
2
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Tarta sarata cu rosii si masline
4
Aperitive cu branza

Tarta sarata cu rosii si masline

O reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.

Tarta sarata cu rosii si masline
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga