Ouale rosii sunt simbolul sarbatorii Invierii Domnului, iar ouale in alte nuante vestesc bucuria primaverii. Vopsirea lor este un obicei din timpuri stravechi, pe care insa il repetam cu aceeasi emotie an de an
Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine.
Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scoate-le cu grija pe un prosop si lasa-le putin la racit. Pune pe fiecare ou cate o frunzulita de patrunjel, leustean, marar sau alte ierburi din gradina si inveleste-le pe fiecare in cate o bucata de ciorap. Leaga bine capetele cu ata.
Pune apa clocotita intr-un borcan mai mare, adauga vopseaua de oua si otetul, conform instructiunilor de pe plic. Scufunda apoi in vopsea 3-4 oua si lasa-le cateva minute pana se coloreaza. Procedeaza la fel cu toate ouale.
Scoate-le pe servetele de hartie si desfa cu grija ciorapul, apoi indeparteaza frunzulitele. Pune putin ulei pe un servetel si cand ouale s-au racit putin, sterge-le bine pentru a capata un luciu frumos. Arata minunat!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufCarne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...
CARNE ASADAIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii