Aperitive cu peste

Reteta Aspic de peste

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aspicul de peste poate fi un aperitiv inedit si apetisant pentru o masa festiva.

ingrediente

   peste cu putine oase (salau
   pastrav
   somn
   calcan
   morun)
   zarzavat (ceapa
   morcovi
   telina
   albitura)
   gelatina (1 pliculet sau 2 foi de gelatina pentru cantitati mai mari de peste se mareste si cantitatea de gelatina)
   sare

mod de preparare

Pentru aspic se preteaza numai pestele care nu are oase multe: salaul, pastravul, somnul, calcanul, morunul. Pestele se fierbe in apa cu zarzavat, se lasa in supa pina cand se raceste, apoi carnea se scoate de pe oase si se taie felii, sau i se scoate pestelui numai coloana vertebrala. Carnea de peste se pune intr-o forma de chec. Se strecoara apa in care a fiert pestele impreuna cu zarzavatul, se pune la foc mic si se adauga gelatina. Se mai lasa pe foc pana mai scade zeama, apoi se toarna peste peşte. Pentru mai multa culoare se pot taia morcovii rondele si se pot aseza in forma. Dupa ce zeama s-a racit se pune la frigider pentru ca gelatina sa se inchege.




 


Aspicul de peste se poate servi cu un sos de hrean sau de verdeata.

Incearca si Icre cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic de peste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.