Chifle rumenite cu somon afumat

Chiflele rumenite cu somon afumat sunt ideale pentru micul dejun, pentru ca se fac in doi timpi si trei miscari si, in plus, pot fi luate si la pachet.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Chifle rumenite cu somon afumat

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 chifle cu seminte
  • 100 g somon afumat
  • jumatate de legatura de marar – daca nu aveti
  • puteti pune busuioc
  • 100 g branza de vaci
  • jumatate de ceapa rosie mica
  • sare si piper – optional

Mod de preparare

Ideala pentru un mic dejun sanatos, chifla rumenita cu somon afumat este foarte sanatoasa si consistenta, deoarece contine somon si branza de vaci. Chiar daca se pun pe chifle si cateva inele de ceapa, putem folosi ceapa rosie, care are mirosul mai slab. Daca bem un pahar de lapte sau o cafea dupa ce mancam aceste chifle, mirosul de ceapa va disparea. Oricum dupa ce mananci dimineata te speli pe dinti. Sunt si alte solutii pentru a scapa de mirosul de ceapa, cum ar fi sa mestecam cateva frunze de patrunjel sau sau tinem in gura o felie de margarina pana cand se topeste, dar cred ca deja ne complicam.

Chifla se taie in doua si se pune intr-o tavita timp de 5 minute la cuptor la foc mediu, ca sa se rumeneasca putin. Se pot pune si la prajitorul de paine, la program scurt.
Mararul se spala, se scurge bine de apa, se toaca marunt si se amesteca cu branza de vaci.
Ceapa se curata, se spala si se taie in inele foarte subtiri.
Jumatatea inferioara de chifla se unge cu branza de vaci amestecata cu marar. Peste ea se pun felii de somon afumat, iar deasupra punem inele din ceapa. Daca doriti putin mai condimentat, se poate presara putina sare si putin piper.
Se acopera cu cealalta jumatate de chifla si se serveste.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Chiflele rumenite cu somon afumat se servesc la micul dejun sau se ambaleaza in folie sau staniol si se iau la pachet, daca puteti servi pachetul fara sa deranjeze mirosul de ceapa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Bucataras.RO

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Plecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am...

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola