Aperitive cu peste

Reteta Pasta de peste

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 10m 
lumeabucatelor.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tahini - pasta de susan (reteta video)"
 
Pasta de peste este un aperitiv ideal pentru mesele festive, care se poate servi in diferite moduri, cum ar fi masline umplute cu pasta de peste, jumatati de lamaie umplute cu aceasta pasta etc.

ingrediente

Pentru 3 kg:
   5 kg peste curatat
   cu tot cu cap si coada
   5 cepe mari
   5 rosii mari
   5 morcovi
   5 ardei grasi
   5 radacini de patrunjel
   500 ml otet
   200 ml ulei
   1 lingura cu varf de cimbru
   1 lingura rasa de piper macinat
   1 lingura rasa de ienibahar
   10-12 foi de dafin
   1 lingura cu varf de sare

mod de preparare

Pestele se curata de solzi si intestine, se taie bucati mari si se pune intr-o oala. Recomand sa pastrati capurile si cozile, deoarece prin fierbere vor asigura mai multe substante nutritive. In oala se va pune cantitatea de ulei si otet, apoi, in completare se pune apa pana cand se acopera pestele. Se adauga foile de dafin, cimbrul, ienibaharul si se presara sarea si piperul. Se pune la fiert pe foc mic si se fierbe cam 6-8 ore, pana cand scade cam la jumatate si oasele de peste devin casante. Oasele trebuie sa poata fi sparte intre dinti, adica sa aibe consistenta unei coji de ou.
Daca oasele de peste nu se inmoaie, mai adaugati cateva linguri de otet. Nu exagerati cu otetul, pentru ca pasta de peste va avea un gust prea acru. Totodata, otetul este cel care macereaza oasele, deci este necesar.
Amestecati din cand in cand in oala, ca sa nu se prinda. Daca lichidul scade prea mult, adaugati 1-2 cani de apa.
Dupa ce oasele devin casante, scoateti oasele mari, in special cele de la cap sau bucatile de la cozi care nu s-au topit.
Inainte sa opriti focul la oala cu peste cam cu o ora, toate legumele se curata, se spala si se taie in bucati mici sau se dau pe razatoare. Se pun intr-o alta oala cu apa cat sa le acopere si se fierb la foc mic cam un ceas, pana sunt facute.
Dupa ce pestele si legumele au fiert, se lasa sa se raceasca, se amesteca foarte bine si se dau prin masina de tocat, apoi se pun in borcane. Acestea se sterilizeaza la cuptor la foc mic maxim o ora, astfel incat sa formeze o pelicula mica de ulei la suprafata pastei de peste.
Dupa ce s-au sterilizat se scot si se lasa la racit.
Se pastreaza la rece. Pasta de peste va fi buna pentru consumat chiar si 4-5 luni daca este sterilizata corect.




Sursa acestei retete este blogul culinar Lumeabucatelor.ro.


Pasta de peste se serveste pe felii de paine proaspata sau prajita la micul dejun

Incearca si Icre simple
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de peste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.