Mancaruri cu peste

Rasol din peste

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
ani67 postat de
Postat pe: 13-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
Servit cu cartofi natur, este un aperitiv delicios!

ingrediente

4 portii

   1-2 bucati de crapusori sarati, uscati
   cativa cartofi
   o capatana de usturoi
   sare
   ulei
   un strop de otet sau suc de lamaie
   cateva fire de patrunjel verde

mod de preparare

Se pune apa sa fiarba, apoi se scufuda cateva secunde, pestele uscat, atat cat sa putem sa ii indepartam pielea cu solzi. Se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu cartofii, care pot fi curatati si lasati intregi, feliati rondele groase sau cubulete mai mari. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie, dar nu foarte tare. Pestele se scoate pe o farfurie si cartofii se scurg de apa in care au fiert, oprind o cescuta pentru mujdeiul de usturoi. Se curata usturoiul, se zdrobeste si apoi se frecaca cu un pic de sare si cu cate un pic de ulei, pana cand obtinem o pasta legata, ca maioneza, pe care o diluam cu o lingura de otet si cateva linguri de zeama in care a fiert pestele cu cartofi. Se poate adauga, dupa preferinta, si hrean ras. Se serveste pestele alaturi de cartofii fierti , stropit cu mujdeiul preparat. Pofta buna!
Incearca si Stiuca umpluta
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol din peste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite