Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la cuptor 10-15 minute. Se las
Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la cuptor 10-15 minute. Se lasa apoi la racit. Intre timp se face un sos din 100 gr de unt, peste care se adauga 2 linguri cu faina. Se omogenizeaza cu lapte, pana ce devine o crema consistenta, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga 3-4 linguri cu smantana lichida. Se lasa la racit, iar apoi se amesteca crevetii, curatati si fierti in prealabil, sparanghelul alb, scurs si taiat, fileurile de peste alb, fiert inainte, scoicile din conserva, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecul de fructe de mare. Se amesteca usor si se adauga peste sos, omogenizandu-se bine. Se adauga usturoiul bine zdrobit, apoi se pune la frigider pentru 15 minute. Tartele se umplu cu aceste amestec.
Se servesc reci, presarate cu marar tocat marunt ori cu salata verde.
Alte aperitive:
Saratele Chiftele Piftie de curcan
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradNoi preferam mancarea de varza proaspata pe care o acrim in timpul pregatirii, pe cea acrita de toamna o folosim pentru sarmale.
Varza dulce cu carnati afumatiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii